STAP PER STAP NAAR EEN

gezonde en actieve levensstijl

Een gezonde levensstijl wordt gekenmerkt door verschillende factoren. Voldoende lichaamsbeweging is een van de belangrijkste vereisten binnen een gezonde en actieve levensstijl. Het verbetert enerzijds de levenskwaliteit en anderzijds zal je minder snel vermoeid geraken en sneller herstellen na het ziek zijn. Je zal beter voelen en meer energie hebben.

Daarnaast verbetert het niet alleen je conditie maar het werkt ook preventief tegen allerlei chronische aandoeningen.

 

Maar wat is nu voldoende bewegen en hoe kan je via gemakkelijk implementeerbare tips een gezonde en actieve levensstijl aannemen? Bodypoint probeert u via deze weg te informeren en te motiveren.

Gezonde levensstijl

Gezondheid is veel meer dan alleen maar afwezigheid van ziekte. Een gezonde levensstijl slaat zowel op fysiek, psychologisch, sociaal als emotioneel vlak. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een gezonde en actieve levensstijl gekenmerkt wordt door:  

1

Fysieke activiteit of lichaamsinspanning

Volgens de World Health Organization betekent dit: ''elke lichamelijke beweging geproduceerd door skeletspieren die energie-uitgaven vereist - inclusief activiteiten ondernomen tijdens het werken, spelen, huishoudelijk klusjes uitvoeren, reizen en zich bezig houden met recreatieve bezigheden.''

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Het heeft veel gezondheidsvoordelen en het bevordert de levenskwaliteit.

2

Voeding

Ongezond eten is een kenmerk van een ongezonde levensstijl. Met gezonde voeding is heel wat gezondheidswinst te boeken zoals het in conditie houden van hart en bloedvaten. Probeer voor jezelf te streven naar een gezond lichaamsgewicht door gevarieerd en evenwichtig te eten.

3

Mentaal

Naast voeding en voldoende beweging is het vooral belangrijk om je goed te voelen. Mentale en psychologische gezondheidsproblemen hebben negatieve gevolgen. Daarnaast hebben ze vaak ook een impact op de fysieke en sociale gezondheid.

Balans

Tracht een goede balans te vinden tussen voldoende beweging, gezonde voeding en je goed te voelen bij wat je doet.

Verder op deze website zal je vooral informatie en nuttige tips vinden over meer beweging.

Ten eerste zal je hier de bewegingsaanbevelingen, positieve effecten en de bewegingsdriehoek terugvinden. Daarnaast is er plaats voor de innovatieve tools zoals activity trackers en sport- en beweegapps. Daarna proberen wij jou te motiveren met gemakkelijke tips en een stappenplan. Tot slot kan je deelnemen aan de challenge zodat wij jou kunnen opvolgen.

Beweging is maar een van de aspecten. Voeding en mentale gezondheid zijn even belangrijk.

Vergeet dus niet hier voldoende aandacht aan te besteden.

Probeer een goede balans te vinden en rustig op te bouwen.

Alleen op deze manier zal je op lange termijn een gezonde en actieve levensstijl kunnen behouden.

© Gezonde & actieve levensstijl. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now