wat is een activity tracker - wearable?

Activity trackers (wearables) om sport- en beweeggedrag te meten zijn de laatste tijd razend populair. 'Wearables' zijn toestellen die je op je lichaam kan dragen. Deze meten namelijk hoe actief je op een dag bent door je stappen, calorieën, slaappatroon en soms zelfs je hartslag te meten.

Een activity tracker kan een app, smartwatch of een draagbare activity tracker zijn. Het grote verschil tussen activity trackers en smartwatches is, dat activity trackers puur gericht zijn op fitness en gezondheid. De smartwatch is meer omvattend, het houdt zich niet alleen bezig met de gezondheid. 

Het is namelijk zo dat activiteitstrackers een positieve invloed hebben op een gezonde en actieve levensstijl. Enerzijds gaat het mensen stimuleren om meer te bewegen en anderzijds kan het zelfs helpen om gewicht te verliezen. Een goede activity tracker zal ook werken volgens de bewegingsaanbevelingen. Daarnaast is het belangrijk dat het jouw eigen bewegingsdoel nastreeft. Voor sommigen is het namelijk bijna onmogelijk om 10.000 stappen per dag te zetten, voor anderen zal het behalen van de richtlijn moeiteloos verlopen.

Voor veel mensen is het lastig een gedragsverandering, zoals meer bewegen, vol te houden.

Daarom is het van belang dat gegevens worden opgeslagen en zo terug bekeken kunnen worden.

Zo kan het persoonlijk record verbroken worden of kunnen de activiteiten gedeeld worden met de huisarts of andere zorgverleners.

1

BEWUSTWORDING VAN JE BEWEEGGEDRAG

2

METEN = WETEN + OPSLAAN VAN JE GEGEVENS

3

WERKEN AAN EEN GEZONDE EN ACTIEVE LEVENSSTIJL

belangrijk bij de aankoop

van een activity tracker

Er zijn activity trackers in verschillende vormen en maten. De meeste modellen worden aan de pols gedragen maar sommige kunnen ook bevestigd worden aan de broekzak of de schoen.

Waar wil je de activity tracker dragen?

Kijk naar jouw type smartphone!

Het model smartphone dat u gebruikt en welk besturingssysteem er op draait, speelt ook een rol. Daarnaast is het ook mogelijk om via online programma's (op je computer) jouw gegevens bij te houden.

Motivatie!

Heb jij af en toe wat extra motivatie nodig om voldoende te bewegen? Dan kan het van pas komen om een activity tracker te kiezen die je stimuleert om meer activiteiten uit te voeren.

  • Waterdicht

  • Met of zonder display

  • Welke activititeiten kunnen gemeten worden

Maak voor jezelf uit welke eigenschappen en functies belangrijk zijn!

  • Aantal trappen

  • Snelheid van activiteit

  • Combinatie met andere apps

  • Hartslag sensor

  • Slaap sensor

  • Stappenteller

© Gezonde & actieve levensstijl. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now